» Przykładowe Menu Bankietowe

Przykładowe skomponowane dania:

 

  • Gołąbki po węgiersku z sosem szefa
  • Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym na makaronie farfalle
  • Gulaszowa w bograczu czyli gulasz węgierski z kluseczkami
  • Biszkoptowe naleśniki z kurczakiem grillowanym i szpinakiem pod pierzynką z mozzarelli i pomidorów, kolorowa surówka
  • Krokiety z kremowym nadzieniem a’la ruskie z sosem czosnkowym i sałatka grecką
  • Placki po węgiersku, dekorowane kremową śmietaną i pietruszką, ćwikła z chrzanem
  • Roladki drobiowe w boczku faszerowane pieczarkami w sosie emmentalerowo-grzybowym, kluski kładzione, surówka z kapusty pekińskiej
  • Grillowany schab z warzywami julienne, ziemniaczki pieczone, surówka z selera
  • Kurczak po hindusku w kremowym sosie tandori, ryż basmati z kminem i zielonym groszkiem, surówka wiosenna,
  • Penne brokułowo-serowe z ziołami i kawałkami kurczaka w curry
  • Spaghetti bolognese dekorowane pesto bazyliowym i parmezanem
  • Udko z kurczaka w chrupkiej panierce, podawany z ryżem pilaw i surówką z marchwi
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim, kluski, śląski, surówka z pora
  • Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym podawany z ryżem jaśminowym i surówką orientalna
  • Rumsztyk z cebulką, ziemniaki opiekane, surówka z kapusty
  • Łódeczki drobiowe z warzywami, frytki, buraczki na ciepło
  • Filet drobiowy po tajsku w chrupiącej panierce panko, surówka orientalna, ryż z curry
  • Roladka z udźca indyczego z warzywami, sos pesto, kopytka

 

 Przykładowe Zupy

  • Domowy rosół z kury z makaronem,
  • Bulion drobiowo-wołowy z pierożkami,
  • Krem z białych warzyw z kluseczkami
  • Bursztynowy barszczyk z uszkami
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem czosnkowy z grzanką ziołową

Dania do własnej kompozycji na półmiskach

  • Grillowany filet z kurczaka,
  • Schab w pieprzu młotkowanym z patelni
  • Ziołowa pieczeń z karkówki
  • Słodko pikantne żeberka z pieca
  • Duszony filet drobiowy z pieczarkami i groszkiem
  • Kotlet schabowy w panierce
  • Kotlet de Volaille
  • Udko pieczone drobiowe
  • Kotlet drobiowy w panierce
  • Rolada wieprzowa nadziewana pieczarkami
  • Kotlet szwajcarski
  • Roladki drobiowe z serem i szynką
  • Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
  • Zraz w sosie
  • Pieczeń drobiowa lub wieprzowa w sosie

Dodatki

  • Ziemniaki w kawałkach z wody
  • Gzik z ziemniakami w mundurkach
  • Ziemniaki puree
  • Pieczone ziemniaczane księżyce
  • Frytki
  • Goncchi
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Ryż
  • Kasza
  • Buraczki na ciepło
  • Kapusta zasmażana
  • Marchewka z groszkiem
  • Bukiet warzyw gotowanych na parze

Surówki

  • Z marchewki z jabłkiem, z chrzanem
  • Z selera żurawiną
  • Z białej kapusty
  • Buraczki z chrzanem
  • Wiosenna
  • Zielony ogród
  • Mizeria
  • Z sałaty lodowej
  • Z pekińskiej kapusty

Desery

  • Deser lodowy z owocami
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
  • Kolorowe ptasie mleczko
  • Panna cotta
  • Kawa mrożona z bitą śmietaną
  • Sernik królewski z musem z owoców leśnych

 

Przykładowe kolejne dania na ciepło dania

  • Boeuf strogonow
  • Potrawka drobiowa z warzywami i kluseczkami
  • Gulasz z indyka z pieczarkami
  • Flaczki
  • Chili coc carne
  • Żurek z kiełbasą i jajkiem
  • Kwaśnica z żeberkiem
  • Boeuf strogonow
  • Bogracz węgierski
  • Fasolka po bretońsku
  • Flaczki
  • Żurek z kiełbasą
  • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
  • Kwaśnica z żeberkiem
  • Rosół a’la ujhazy z wkładka mięsną
  • Bigos
  • Grochówka

 

Sałatki

  • Jarzynowa
  • Grecka
  • Hawajska z szynką i serem
  • Gyros z kurczakiem
  • Z orzechami i żurawiną
  • Kuskus
  • Z makaronem ryżowym i kurczakiem
  • Z tortelini
  • Wieloskładnikowa (ryż, jajka, papryka marynowana, seler marynowany ,grzybki marynowane, ananas, ogórki konserwowe, świeża pietruszka, majonez).
  • Caprese
  • Śledziowa
  • Z tuńczyka

 

Zakąski na zimno

 

  • Schab ze śliwą lub morelą w galarecie
  • Rolada z indyka ze szpinakiem
  • Galaretki drobiowe,
  • Szynka z chrzanem w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Pieczony boczek ze śliwką
  • Koreczki mięsne lub śledziowe
  • Terina wieprzowa
  • Galantyna drobiowa
  • Jajka faszerowane
  • Śledzie na różne
  • Roladka drobiowa z pistacjami
  • Polędwiczki drobiowe panierowane, sos czosnkowy
  • Półmisek mięs pieczonych
  • Wyborny pasztet z żurawiną
  • Specjały w cieście francuskim
  • Śledź po japońsku
  • Śledź po węgiersku
  • Śledzie na trzy sposoby
  • Rolada z sera żółtego i szynki
  • Papryka faszerowana
  • Pieczarki zapiekane z serem

Zapraszamy do kontaktu przez formularz!

    -----
    Czy catering będzie polegał wyłącznie na dowozie na wskazane miejsce? Jeśli nie to wypełnij dodatkowo poniższe pola:

    Czy lokal posiada dostosowaną kuchnię?

    Przewidywany czas imprezy (wpisz orientacyjną liczbę godzin)

    Obsługa

    Ustrojenie sali:

    Zastawa stołowa (co będzie potrzebne)

    Sprzątanie po imprezie

    ----