» Catering dietetyczny

Naszą pasją jest zdrowe organiczne i naturalne pożywienie, lubimy gotować oraz tworzyć nowe potrawy, na kuchni panuje mila atmosfera przez co jedzenie dostaje dodatkowej pozytywnej energii, bo wiemy że świeże zdrowe jedzenie, czysta woda i powietrze to coś czego współczesny człowiek potrzebuje najbardziej.

Ciągle podnosimy swoje kwalifikacje oraz podążamy za najlepszymi standardami i dobrymi trendami zdrowia i ekologii

Pragniemy by nasze danie były nie tylko zdrowe ale również smaczne, dopasowane, urozmaicone oraz posiadały dobre cechy organoleptyczne.

W tej ofercie stosujemy:

  • Naturalne produkty z małych gospodarstw i produkty BIO

  • Pełnoziarniste- makarony, kasze, ryże (jaglana, gryczana, jęczmienna, kukurydziana, orkiszowa,brązowy ryż, amarantus, nasiona, cha i inne), jak również pełnoziarniste płatki i makarony.

  •  Nasze wyroby z Ekologicznej maki orkiszowej (chleby, bułki, naleśniki makarony, ciasta, pizza

  •  Własne kiszonki i przetwory w tym soki i dżemy.

  • Świeże warzywa, owoce, oraz ryby i najwyższej jakości mięsa

  •  Sami przygotowujemy desery i słodkie dania z użyciem: Miodu, melasy buraczanej, pełnego

  • cukru trzcinowego, Stewi czy cukru brzozowego

  •  Wyłącznie wiejskie jaja

  •  Oleje tłoczone na zimno oraz naturalnego masło (sami wyciskamy olej z siemienia lnianego)

  •  Soki wyciskamy przy użyciu wolnoobrotowej wyciskarki gdzie zachowana jest odpowiednia

  • struktura i wartości odżywcze owoców i warzyw.

  •  Algi morskie zamiast żelatyny oraz Inulinę

  •  Stosujemy sezonowość oraz wykorzystujemy naturalne dobra przyrody w tym soki i zioła.

  •  Komponujemy naszą dietę zgodnie z porami roku, z poszanowaniem równowagi kwasowo-

  • zasadowej pokarmów.

  •  Gotujemy na dobrej jakości wodzie

  •  Używamy nie oczyszczonej soli (himalajskiej)

  •  Zapewniamy niezbędną ilość wysokowartościowych białek zawartych w roślinach

  • strączkowych i świeżych rybach Podajemy mięso (indyk, kura, królik) oraz nabiał (dobrej

  • jakości naturalne jogurty oraz twarożek), ekologiczne jaja.

  •  Stosujemy gotowanie na parze, ciśnieniowe, pieczenie konwekcyjno parowe

Nie używamy:

  •  Wysoko przetworzonych, konserwowanych, produkowanych przemysłowo dań i półproduktów

  •  Nie używamy dodatków smakowych i polepszaczy smaku jak glutamin mono sodowy itp.

  • (kostki rosołowe Vegety maga itp.)

  •  Oczyszczonych przemysłowo węglowodanów, biały ryż, cukier i mąka oraz białej rafinowanej

  • soli.

  • Margaryn, olejów, tłuszczy trans i rafinowanych.

  •  Nie używamy kuchenek mikrofalowych!

  •  Nie podajemy gotowych słodzonych przekąsek (batoniki, jogurty z cukrem).