» Catering dietetyczny

Naszą pasją jest zdrowe, organiczne i naturalne pożywienie, lubimy gotować oraz tworzyć nowe potrawy, na kuchni panuje miła atmosfera, przez co jedzenie dostaje dodatkowej pozytywnej energii. Wiemy, że świeże, zdrowe jedzenie, czysta woda i powietrze to coś czego współczesny człowiek potrzebuje najbardziej.

Ciągle podnosimy swoje kwalifikacje oraz podążamy za najlepszymi standardami i dobrymi trendami zdrowia i ekologii.

Pragniemy by nasze danie były nie tylko zdrowe, ale również smaczne, dopasowane, urozmaicone oraz posiadały dobre cechy organoleptyczne.

OFERTA TUTAJ 

W tej ofercie stosujemy:

  • Naturalne produkty z małych gospodarstw i produkty BIO!,
  • Pełnoziarniste – makarony, kasze, ryże (jaglana, gryczana, jęczmienna, kukurydziana, orkiszowa, brązowy ryż, amarantus, nasiona, cha i inne), jak również pełnoziarniste płatki,
  •  Nasze wyroby z Ekologicznej mąki orkiszowej (chleby, bułki, naleśniki, makarony, ciasta, pizza!),
  •  Własne kiszonki i przetwory, w tym soki i dżemy,
  • Świeże warzywa, owoce, oraz ryby i najwyższej jakości mięsa,
  •  Sami przygotowujemy desery i słodkie dania z użyciem: Miodu, melasy buraczanej, pełnego cukru trzcinowego, Stewi czy cukru brzozowego,
  •  Wyłącznie wiejskie jaja,
  •  Oleje tłoczone na zimno oraz naturalne masło (sami wyciskamy olej z siemienia lnianego),
  •  Soki wyciskamy przy użyciu wolnoobrotowej wyciskarki, gdzie zachowana jest odpowiednia struktura i wartości odżywcze owoców i warzyw,
  •  Algi morskie, zamiast żelatyny oraz Inulinę,
  •  Stosujemy sezonowość oraz wykorzystujemy naturalne dobra przyrody w tym soki i zioła,
  •  Komponujemy naszą dietę zgodnie z porami roku, z poszanowaniem równowagi kwasowo-zasadowej pokarmów,
  •  Gotujemy na dobrej jakości wodzie.
  •  Używamy nie oczyszczonej soli (himalajskiej),
  •  Zapewniamy niezbędną ilość wysokowartościowych białek zawartych w roślinach strączkowych i świeżych rybach. Podajemy mięso (indyk, kura, królik) oraz nabiał (dobrej jakości naturalne jogurty oraz twarożek), ekologiczne jaja,
  •  Stosujemy gotowanie na parze, ciśnieniowe, pieczenie konwekcyjno-parowe.

Nie używamy:

  •  Wysoko przetworzonych, konserwowanych, produkowanych przemysłowo dań i półproduktów,
  •  Nie używamy dodatków smakowych i polepszaczy smaku jak glutamin mono sodowy itp. (kostki rosołowe, Vegety, magii itp.),
  •  Oczyszczonych przemysłowo węglowodanów, biały ryż, cukier i mąka oraz białej rafinowanej soli,
  • Margaryn, olejów, tłuszczy trans i rafinowanych,
  •  Nie używamy kuchenek mikrofalowych!,
  •  Nie podajemy gotowych słodzonych przekąsek (batoniki, jogurty z cukrem).