Grillowany łosoś na kaszy kuskus
4 os, 600 kcal
Składniki
Filet z łososia lub dzwonko 0,6 kg
Kasza kuskus 200 g
Kilka pieczarek
1 marchewka
1 cebula
1 mała papryka
Kilka ząbków czosnku
Koperek
30 ml oliwy
300 ml bulionu
Przyprawy *pieprz cytrynowy, tymianek koperek, bazylia, kolendra, pietruszka, cytryna, pieprz sól
Łososia myjemy, oczyszczamy z ew łusek i ości, osuszamy, skraplamy oliwą i przyprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołami, ew, sokiem i skórkom z cytryny, grubo zmielonym kolorowym pieprzem i solą, odstawiamy na min. pół godziny, w międzyczasie warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie na głębokiej patelni ze szczelna przykrywka, łososia kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej (lub wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15 minut) grillujemy każdą ze stron ok 5 minut jeżeli łosoś jest ze skórką można ją grillować aż będzie chrupiąca. Do podsmażonych warzyw dodajemy kasze podsmażamy chwilę i zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, do ułożenia kaszy możemy użyć np. filiżanki, którą smarujemy delikatnie oliwą, możemy posypać koperkiem i łyżka nakładamy kaszę do filiżanki, delikatnie ubijamy, przykrywamy talerzem i obracamy. Obok dokładamy łososia, dekorujemy koperkiem, cytryna lub limonką. Smacznego
Here is a great Weblog You might Find Fascinating that we encourage you to visit. Ariela Clayson Caddaric
You made some decent points there. I did a search on the subject and found most people will go along with with your site. Melamie Hugo Erle
Scour these sources to find the latest techniques to help you improve the game. Maryanne Putnam Amalbena
You are not right. I am assured. I can prove it. Write to me in PM, we will talk. Annmaria Mickey Keithley